Studiestad-logo-small

FAQ

Kan ik mijn pas te allen tijde weer inleveren?

Nee, alleen stage, afstuderen, uitwisseling of ziekte zijn geldige redenen. Hiervan moet je bij het sportkantoor in Sporthal Rengers een bewijs van school of een doktersverklaring tonen. Stoppen met je studie is geen geldige reden.

Kan ik een Sportpas Basic voor een half jaar aanvragen?

Als je op stage gaat, afstudeert of voor school naar het buitenland gaat kun je aan het begin van het jaar een pas voor een half jaar aan schaffen. Je betaalt het volledige bedrag, maar als je vóór 1 februari je pas weer inlevert, op vertoon van geldig bewijs, krijg je 40% van de kosten van de Sportpas Basic weer terug. 

Kan ik met de Sportpas Fitness ook de basissporten doen?

Ja, met de Sportpas Fitness kan je ook de basissporten doen en heb je ook recht op de diverse kortingen.

Kan ik met de Sportpas Basic ook fitnessen?

Met de Sportpas Basic kun je alle basissporten beoefenenen in Sporthal Rengers, maar hier wordt geen fitness aangeboden. Met de Sportpas Fitness kun je onbeperkt fitnessen in Bewegingscentrum Leeuwarden. Daarnaast mag je ook deelnemen aan de sporten die de Sportpas Basic biedt.

Ik ben net afgestudeerd, kan ik nog steeds een Sportpas aanvragen?

Ja, je kunt tot een jaar na afstuderen een sportpas aanschaffen. Je betaalt hiervoor gewoon het studententarief. Je moet wel aan kunnen tonen dat je afgestudeerd bent.

Ik studeer in een andere plaats, kan ik dan wel een Sportpas aanvragen?

Ja, als je in Groningen aan de RUG of de Hanze Hogeschool studeert of in Zwolle aan Windesheim, kan je in Leeuwarden een sportpas aanschaffen.

Ik heb een Sportpas Basic, maar wil graag een Sportpas Fitness, moet ik nu het hele bedrag betalen?

Nee, je betaalt alleen het verschil tussen deze twee passen.

Waar worden de sporten gegeven?

De basissporten worden vrijwel allemaal in sporthal Rengers gegeven. De fitness sporten worden gegeven in Bewegingscentrum Leeuwarden, tegenover NHL en Stenden.

Wordt mijn abonnement automatisch verlengd?

Het abonnement van de Sportpas Basic loopt altijd automatisch op 30 juni af. Daarna kun je voor het volgende collegejaar weer een sportpas aanvragen. Wanneer je een Sportpas Fitness abonnement hebt afgesloten dan hangt dit van de duur van je contract af die je met Bewegingscentrum Leeuwarden hebt afgesloten.